Aktualijos

Vilnius vaikams – sostinės mokyklų erdvės per vasarą atvertos prasmingai veiklai

Kodėl Vilniaus moksleiviai per vasaros atostogas noriai renkasi į mokyklas? – Sostinės savivaldybės iniciatyva jose atvertos sporto salės, aikštynai ir bibliotekos vilioja leisti laiką aktyviai ir įdomiai.  Šįmet sukurta dar daugiau pasirinkimo ką nuveikti per vasarą Vilniuje – savivaldybė parėmė apie 150 vaikų vasaros stovyklų,  mažiausiems vilniečiams  sukūrė unikalų žemėlapį žaidimą „Vilnius vaikams“, ir atvėrė sostinės mokyklų erdves iki pat rugsėjo.

Nors pamokos liepą ir rugpjūtį mokyklose nebevyksta,  60-yjeVilniaus mokyklų lauko aikštynų,  39 mokyklų sporto salėse, 57 mokyklų bibliotekose, 24 mokyklų kitose laisvalaikio erdvėse vasaros metu  –  pilna veiksmo ir vaikai leidžia laiką prasmingai. Tėveliai gali  būti ramūs – mokyklos erdvė šalia namų vasaros metu jų vaikams bus atvira.

„Mano tikslas – kad mokykla būtų traukianti, atvira moksleivių ir visos vietos bendruomenės susibūrimo vieta. Nedovanotina, kad mokyklų sporto salės vasarai būdavo uždarytos. Pernai startavome su iniciatyva atrakinti mokyklas, kad vaikai galėtų jose judėti ir sportuoti. Šiemet bus atviros visos mokyklos, išskyrus tas, kuriose vyksta remonto darbai“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Sukurtas atvirų mokyklų erdvių žemėlapis padės patogiai pasirinkti arčiausiai namų esančias mokyklas:

Pasak savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovės Alinos Kovalevskajos, mokinių fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos skatinimas – vienas iš Vilniaus miesto savivaldybės prioritetinių tikslų.  Šią vasarą rekordiškai daug mokyklų renovuoja sporto sales ir kitas erdves, atnaujinami mokyklų sporto aikštynai.




Ankstesni įrašai


Visa naudinga informacija mokytojams ir mokiniams dabar – www.emokykla.lt.  Kviečiame mokytojus ir moksleivius registruotis Švietimo portale, gauti po penkias nemokamas Microsoft Office 365 ProPlus licencijas ir programinę įrangą sudiegti asmeniniuose įrenginiuose. Kviečiame jungtis prie mūsų „Facebook“ grupės, kurioje jau yra susibūrusi nemaža švietimu besidominčių bendruomenė: https://www.facebook.com/emokykla.

  • Komisijos posėdžių grafikas:
  • Pirmas posėdis vyks 2018-06-04, 09.00 val.
  • Antras posėdis vyks  2018-06-06, 16.00 val.
  • Trečias posėdis vyks 2018-08-22, 16.00 val.

Visą gegužės mėnesį mūsų įstaigoje vyko muzikiniai renginiai: koncertai, šeimos šventės, išleistuvės. Ikimokyklinukai ir mokiniai drauge su auklėtojomis, mokytojomis ir meninio ugdymo pedagogais susirinkusią bendruomenę džiugino puikiais ir kūrybiškais renginiais. Dėkojame visiems dalyvavusiems.

3 klasės mokiniai (mokytoja Renata Viržintienė) lankėsi gyvūnų prieglaudoje. Iš Kaziuko mugės metu paaukotų pinigų, vaikai kartu su tėveliais vežė gyvūnams lauktuvių.

Dainorėliuose vyko Jurginių viktorina 1-4 klasių mokiniams. Mokiniai, susiskirstę į komandas, atliko įvairias kūrybines-patyrimines užduotis, kurias paruošė anglų kalbos mokytoja Audra Uselienė kartu su savo „pagalbininkais“ anglų kalbos būrelio nariais. Viktoriną vedė Kornelija (4 kl.), Adelė (3 kl.) ir pirmokas Jurgis. Kviečiame susipažinti su smagios viktorinos akimirkomis.