Renginiai

OPERA IR KNYGA: ALISA STEBUKLŲ ŠALYJE

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras pakvietė vaikus atrasti naująją jiems statomą operą „Alisa stebuklų šalyje“ ir drauge su M. Mažvydo biblioteka organizavo išplėstinę literatūros pamoką, kurioje ne tik buvo skaitoma L. Carollo knygos ištraukos, bet vaikai susipažino su  naujai kuriama opera. Jaunieji solistai ir dirigentas  supažindino su operos kūrimo paslaptimis.

Šiame renginyje ,,Dainorėlių“ mokyklos 4 klasės mokiniai skaitė trumpas ištraukas iš knygelės ,,Alisa stebuklų šalyje“. Mokinius paruošė 4 klasės mokytoja Lina Patašienė.

Akimirkos iš renginio :https://www.facebook.com/nacionalinebiblioteka/posts/10158119720861863

 




Ankstesni įrašai


Rugsėjo 2 dieną Astridos Lindgren knygų personažai Pepė Ilgakojinė ir Karlsonas atvyko į ,,Dainorėlių“ darželį su lagaminu, kuriame buvo įvairių užduočių.

Mūsų mokyklos 2-4 klasių mokinukai laukdami Šv. Kaledų savo klases papuošė gražiomis prakartėlėmis. Visas figūrėles darė savo rankomis, reikėjo daug kantrybės, žinių, menininko polėkio ir vaikiško nuoširdumo. 

Ikimokyklinio ugdymo vaikučiai ,,Saulutės" gr., ,,Varpelio" gr., ,,Drugelio“ gr. ir priešmokyklinė  ,,Žiogelio“ gr. šventė Žibintų šventę. 

M. Mažvydo bibliotekoje, pradedančioje įgyvendinti tarptautine patirtimi paremtą ankstyvojo skaitymo skatinimo projektą „Knygų startas“, kurio globėja yra pirmoji šalies ponia.

Mokytojos Rūta Vyšniauskienė ir Edita Rusakova-Šlepikienė drauge su priešmokyklinės grupės ugdytiniais dalyvavo “Ozo” lopšelio–darželio šventinėje vakaronėje „Saulė ant elnio ragų“. Renginio metu vaikai prisiminė lietuvių liaudies tradicijas, dainavo lietuvių liaudies dainas, žaidė įvairius meninius žaidimus. Edukacinės išvykos metu, puoselėdami lietuvių liaudies tradicijas, priešmokyklinukai plėtojo meninės raiškos kompetencijas ir etninės kultūros sklaidą.