Renginiai

DAINORĖLIŲ 30-METIS

      Birželio 6 dieną Vilniaus mokyklos-darželio bendruomenė šventė  įstaigos veiklos 30-mečio jubiliejų. Erdvi lenkų kultūros namų salė vos sutalpino dalyvius, žiūrovus ir garbingus renginio svečius. Atsidarius scenos uždangai, žiūrovai išvydo muzikinį spektaklį pagal Joną Biliūną „Laimės žiburys“, kuriame dalyvavo  I, II, III, IV klasių mokiniai, „Drugelių“, „Žiogelių“, „Saulučių“ grupių vaikai, jų mokytojai ir mokytojų padėjėjai. Spektaklio finale  nuskambėjo tradicija tapusi Gintarės Jautakaitės daina „Viešpaties lelija“, kurią atliko visa susirinkusi bendruomenė.

Mokyklos direktorė, menų darželio-mokyklos įkūrėja, Liucija Milašauskienė padėkojo įsimintino ir jautraus vaikų spektaklio kūrėjams - menų mokytojams Rasai Sviderskienei, Saulutei Dirsienei, IV klasės mokytojai Astai Šėmaitei, Almonei Rakauskienei ir kt. Palinkėjo mokytojams kaip  įkvėpimo šaltinio kasdien ieškoti savyje galių, kurios kiekvieną vaiką darželyje-mokykloje padarytų laimingą.

Po spektaklio šventės vedėjo į sceną pakviesti garbingi svečiai pasveikino direktorę  su įspūdinga 30 metų vadovavimo įstaigai sukaktimi.

Vilniaus miesto savivaldybės vicemerė Donalda Meiželytė ne tik perskaitė mero sveikinimą, bet ir  įteikė 2000 tūkst. dovaną, skirtą išvykoms/renginiams,  ilgamečiams įstaigos darbuotojams padėkas. Sveikino administracijos atstovės Diana Petkūnienė, mokyklos kuratorė Ana Lapajeva. Sveikinimo žodį tarė įstaigos tarybos pirmininkas Mindaugas Bastys.

m. dr. Daiva Žitkevičienė, VDU Švietimo akademija, Pasaulio ugdymo organizacijos Lietuvoje prezidentė, dėkojo už reikšmingą partnerystę įstaigos direktorei Liucijai Milašauskienei, perdavė šilčiausius linkėjimus  nuo „Vaikystės ir Pradinio ugdymo katedros“.

26 -ai „Dainorėlių“ laidai buvo įteikti pradinės mokyklos baigimo pažymėjimai.

Iškilmių  pabaigoje  jautriai ir šiltai nuskambėjo buvusių „Dainorėlių“ mokinių - alumnų video sveikinimai jubiliejaus proga.

Jubiliejaus šventimas neapsiribojo viena diena, gegužės 4  d., mokytojai ir vaikai tėvelius ryto arbatos pakvietė į kavinę „Laimės žiburys“ mokyklos kieme. Smagus pusdienis tęsėsi , nes visi dalyviai ne tik šnekučiavosi, bet ir  fotografavosi  prie „Dainorėlių“ sienelės .

Gimtadienio dieną visiems vaikams atvežė didžiulį tortą,  buvo užsakytos edukacijos, kuriose visi darželio  grupių vaikai dalyvavo indėnų būgnų fiestoje, I-II klasių mokiniai žaidė piratų žaidimus, o II- III-IV klasių mokiniai iki valiai išsidūko „putose“ .

Dalinamės nepakartojamomis jubiliejaus akimirkomis ir nuoširdžiai dėkojame visiems, parodžiusiems iniciatyvą ir prisidėjusiems prie nuostabios šventės.

Dėkojame įstaigos tarybos pirmininkui Mindaugui Basčiui už iniciatyvų ir idėjų pristatymą bendruomenėje, prie kurių prisidėjo dauguma tėvelių. Dėkojame tėveliui  Martynui Jurkšaičiui už nuoširdų šventės įamžinimą fotonuotraukose.

 

 




Ankstesni įrašai


Priešmokyklinės „Saulutės“ grupės vaikai atsisveikino su darželiu.

Gegužės 30 dieną mokyklos ketvirtokų komanda - Benediktas Adomėnas, Benas Norkūnas, Elzė Ingeborga ir Sofija Adelė Dungveckytės – buvo pakviesti į tikybos viktorinos ,‚Esu katalikas" laureatų apdovanojimo ceremoniją.

Balandžio 23 d.  šiuolaikinio šokio studijos šokėjai kartu su vadove Rasa Sviderskiene pakvietė tėvelius į  ,,Šokio dieną“. 

Kovo 12 dieną ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai dalyvavo meninio skaitymo renginyje, kuris buvo skirtas paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai.