Renginiai

Žibintų šventė

Ikimokyklinio ugdymo vaikučiai ,,Saulutės" gr., ,,Varpelio" gr., ,,Drugelio“ gr. ir priešmokyklinė  ,,Žiogelio“ gr. šventė Žibintų šventę.

Tamsiuoju laikotarpiu žmonės turėtų gyventi ramiau, daugiau laiko skirti savo vidiniam pasauliui. Žibintų šventė mums visiems primena, kad nors lauke ir tamsu, viduje visada šilta ir šviesu. Viduje – tai sieloje. Sielos šviesa ir yra tikroji žibinto šviesa, kurią svarbu saugoti, prižiūrėti ir neleisti tai šviesai užgesti.    

 

 




Ankstesni įrašai


M. Mažvydo bibliotekoje, pradedančioje įgyvendinti tarptautine patirtimi paremtą ankstyvojo skaitymo skatinimo projektą „Knygų startas“, kurio globėja yra pirmoji šalies ponia.

Mokytojos Rūta Vyšniauskienė ir Edita Rusakova-Šlepikienė drauge su priešmokyklinės grupės ugdytiniais dalyvavo “Ozo” lopšelio–darželio šventinėje vakaronėje „Saulė ant elnio ragų“. Renginio metu vaikai prisiminė lietuvių liaudies tradicijas, dainavo lietuvių liaudies dainas, žaidė įvairius meninius žaidimus. Edukacinės išvykos metu, puoselėdami lietuvių liaudies tradicijas, priešmokyklinukai plėtojo meninės raiškos kompetencijas ir etninės kultūros sklaidą.

Pirmosiomis spalio dienomis Vilniaus darželyje-mokykloje,, Dainorėliai" vyko Muzikų diena. Vaikai kartu su meninio ugdymo pedagogais dovanojo bendruomenei gražų muzikinį koncertą

Pirmasis Naujų mokslo metų skambutis sukvietė mūsų bendruomenę į smagią šventę. Vaikai, drauge su mokytojais, šiuos mokslo metus pasitiko lydimi dainų, sveikinimų ir geriausių palinkėjimų. Klasėse ir grupėse vėl kyla šurmulys, džiaugsmas ir vaikų juokas!

Jau pirmomis vasaros dienomis „Dainorėliuose“ startavo projektas „Kelionė po spalvotą vasaros karalystę“, kuris vyks iki liepos 31 dienos. Projekto metu vaikai įsitraukė į įvairias veiklas, kurių metu siekiama pažinti, saugoti, gerbti, puoselėti gyvąją gamtą, išbandyti naujus pažinimo būdus. Projektas apima 4 temas: „Akmenukai iš mano kišenės“, „Vabaliukų ir kirmėlyčių įvairovė“, „Žolynėliai mus džiugina ir gydo“, „Vandens ir smėlio paslaptys“. Pirmąją projekto dalį koordinavo ir įgyvendino Dalia Butkienė  drauge su ikimokyklinio ugdymo mokytojomis Marija ir Edita.