Projektinė veikla

RESPUBLIKINIS PROJEKTAS „VAIKO RANKOMIS APJUOSKIME LIETUVĄ“

      Mokytojos Dalia Butkienė ir Karolina Kudriavcevaitė organizavo respublikinį ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų, mokytojų bei tėvų (globėjų) virtualų projektą - parodą „Vaiko rankomis apjuoskime Lietuvą“. 

      Projektu buvo siekiama dalyvius skatinti domėtis lietuvių menininkų, vaizduojančių Lietuvą, kūryba, tautos menu bei juos atvaizduoti savo kūrybiniuose darbuose, iš kurių būtų sukurta virtuali piešinių juosta. Bendra visų dalyvių virtuali piešinių juosta siekia net 1 km ir 5,41 m. Projekte dalyvavę  243 mokytojai  teigė, kad piešdami vaikai įkvėpimo ieškojo dailininko Jono Švažo kūryboje, Kęstučio Ivinskio eilėraščiuose, lietuvių liaudies padavimuose „Apie Lietuvos vardą“, „Kaip kunigaikštis Gediminas įkūrė Vilnių“, dainose „Mano Lietuva“ (m.ž. Aušra Sendžikienė), „Laisvė“, „Kur bėga Šešupė“ ir kt.

      Vaikai tobulino ne tik meninius, bet ir matematinio raštingumo gebėjimus, o organizatoriams pavyko sustiprinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo  įstaigų bendruomenių narių bendradarbiavimą, apdovanoti dalyvius padėkomis.

      Nuoroda į virtualią projekto parodą: https://prezi.com/view/Yxud77KSrQh7gYSvt6Nk/




Ankstesni įrašai


Ugdant sveikos mitybos įgūdžius ir  pritaikant inovatyvius metodus,  „Žiogelio“ gr. ugdytiniai  dalyvavo  respublikinio „Sveikatiados“ projekto vienoje iš veiklų - „Mano mėgstamiausias užkandis!“. 

Siekiant plėtoti prioritetinę sveikatos saugojimo kompetenciją, d/m „Dainorėliai“ organizavo projekto ,,Smalsuolių pasaulis“ vieną iš veiklų - ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų viktoriną ,,Noriu augti sveikas ir saugus“.

Kviečiame visus dalyvauti Vilniaus d/m „Dainorėliai“ organizuojamoje respublikinėje ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų, mokytojų, bei tėvų (globėjų) virtualioje parodoje „Vaiko rankomis apjuoskime Lietuvą“.

„Saulutės“ ir „Žiogelio“ grupės ugdytiniai dalyvavo respublikinėje ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų vaikų, tėvų ir pedagogų kūrybinių darbų parodoje „Mūsų šventinė eglutė“, kurią organizavo Kėdainių lopšelis–darželis ,,Vyturėlis”. 

„Žiogelio“ grupės ugdytiniai, kartu su savo šeimos nariais, kepė meduolius ir skubėjo į darželį, kur su draugais puošė juos, kūrė iš popieriaus, lipdė iš sūrios tešlos ir dalyvavo Respublikinio ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų, tėvų ir mokytojų STEAM projekte  „Kalėdinis meduolis“, kurį organizavo Kėdainių r. Vilainių mokykla-darželis „Obelėlė“