Aktualijos

Edukacinė pamoka su ,,Avilio" tetru

2015m. sausio 29 d. vaikai bendradarbiavo kartu su ,,Avilio” teatru.

Spektaklį ,,Pagrandukas“ – žiūrėjo darželio vaikai. Tai istorija, pasakojanti apie malūnininkų šeimos suritintą Pagranduką. Jis labai žingeidus, norintis viską pamatyti ir suprasti, tačiau jam augant, auga ir jo egoizmas, savanaudiškumas. Egoizmas išsikeroja ir reikia stipraus sukrėtimo, kad vaikas suprastų, kodėl jam taip nutiko. Spektaklio idėja – „nereikia pasaulio nei nugalėti, nei užkariauti“ – tereikia mylėti ne tik save, bet ir kitus. Spektaklio metu daug bendraujama su žiūrovais, jie skatinami vertinti Pagranduko poelgius. Kai po spektaklio vaikų klausiama, ar jų tarpe nėra tokių „pagrandukų“ – neatsiranda nė vieno. Vadinasi vaikai puikiai supranta, kad negalima būti išpuikusiu, nepaklusniu egoistu ir mylėti tik save. Įdomus ir pažintinis spektaklio aspektas – duonos atsiradimas. Vaikai supažindinami su duonos atsiradimo procesu – grūdų malimu, tešlos užminkymu, duonos kepimu. Dekoracija sukurta, siekiant vaikus supažindinti su girnomis, senosios buities rakandais. Po spektaklio vaikai aptarė, ką matė spektaklyje: kaip kepama duona, kokie buvo Pagranduko poelgiai.

Spektaklį “Princesė ir Kiauliaganys” ( H.K.Anderseno pasakos motyvais ) - žiūrėjo 1-4 klasių mokiniai. Gal dabar, o gal labai seniai, buvo viena karalystė... Lyg ir nieko sau, karalystė kaip ir visos, bet turėjo vieną trūkumą (o gal privalumą), mat buvo, atsiprašant, labai kiauliška... Visiems tos kiaulės buvo įkyrėjusios, ypač Princesei, bet ką darysi – Tėvynės nepasirinksi... O Princesę buvo įsimylėjęs vienas Kunigaikštis... Ir taip mylėjo, kad iš tos meilės sutiko net kiaules ganyti! Ne veltui sakoma – meilė akla... Kuo viskas baigėsi? Mokiniai pažiūrėjo spektaklį ir sužinojo! Po to jų laukė namų darbai: nupiešti ir sukurti savo pabaigą.




Ankstesni įrašai


Pasibaigus I pusmečiui pedagogai susirinko aptarti rezultatų ir priėmė nutarimus, kaip geriau kurti pažangią mokyklą.
2015m. sausio 22 d., 11.30val įvyks meninio skaitymo konkurso II turas. Po konkurso, 12.30 val. - ,,Linksmoji diskoteka".
2015m. sausio 13 d. įvyko pamoka kitaip, praktinė laboratorija, kur vaikai galėjo tyrinėti vandenyno dugną, stebėti gamtoje vykstančius reiškinius. Mokykloje lankėsi mobilus planetariumas.
2014 m. Vilniaus miesto 2-4 klasių mokinių diktanto konkurse „Diktanto meistras“ dalyvavo 2 klasės mokinė Aistė Jaskelevičiūtė. Aistė nepadarė nė vienos klaidos. Mokytoja Alvyda Bartule...
,,Dainorėlių" pedagogai susipažino su švietimo naujovėmis, dalyvavo MTC seminare ,,Idėjos komandai burti, laisvos improvizacijos ir linksmi vaidybiniai žaidimai".