Renginiai

"Dainorėliuose" prasidėjo Šventasis Adventas

Šventojo Advento pradžia mūsų įstaigoje prasidėjo dvasingai ir pakiliai. Prisiminėme Advento, vedančio į didžiąsias krikščionių šventes – Kūčias, Kalėdas – tradicijas ir papročius, uždegėme pirmąsias Advento vainiko žvakes. Vaikai su pedagogais giedojo Šventojo Advento giesmes ir bendruomenei padovanojo nuostabų vaidinimą.




Ankstesni įrašai


Siekdami plėtoti vaikų sveikos gyvensenos įgūdžius ir dalyvaudami „Sveikatiados“ ilgalaikėje sveikos gyvensenos ugdymo programoje, kvietėme vaikus kurti sveikuoliškas salotas. Susipažinę su vaisiais ir daržovėmis, jų naudingumu, vaikai patys gamino salotas ir kūrė kūrybiškus receptus.

Integruotų veiklų metu vaikai paminėjo Žibintų dieną. Bendroje veikloje kalbėjo apie ugnį, kokių pavojų gali iškilti ir kaip reikia saugiai elgtis namuose. Siekdami suartinti bendruomenės narius ir padovanoti nuostabių akimirkų, 4 klasės mokiniai (mokytoja Renata Viržintienė) drauge su priešmokyklinės "Varpelio" grupės vaikais gamino žibintus ir jais papuošė „Dainorėlių“ kiemą.

 

„Švęskime Helovyną“- tokiu šūkiu praleidome paskutinę savaitę prieš rudens atostogas. Dar spalio mėnesį kartu su anglų kalbos mokytoja Audra Useliene ir anglų kalbos būrelio nariais apsisprendėme mokykloje organizuoti Helovyno šventę, kuriai visi labai kruopščiai ruošėmės. 

Ikimokyklinukai drauge su tėveliais kūrė meninius darbelius parodėlei „Gražusis obuoliukas“. O kieme vaikai su ikimokyklinio/priešmokyklinio ugdymo mokytojomis (Dalia Butkienė, Marija Jurskienė, Edita Rusakova-Šlepikienė, Vilija Talačkienė) iš įvairių rudens gėrybių ir gamtinės medžiagos kūrė nuostabius paveikslus – „Rudenines mandalas“. Meninės veiklos metu vaikai praplėtė žodyną, praktiškai susipažino su rudens gėrybėmis ir savo idėjas smagiai realizavo meninėje veikloje. 

Vaikų gynimo dienos proga direktorė Liucija Milašauskienė pakvietė vaikus susitikti su RoboTuku. Vaikai susipažino su paslaptingu robotų pasauliu, dirbtiniu intelektu, technologijomis. Direktorės pavaduotoja ugdymui Milda Bajevienė ir auklėtoja Edita Rusakova-Šlepikienė pristatė edukacinį  vaikams kurtą filmą „Klevelis kalbasi su Žemele“. Vaikai turiningai ir smagiai pasitiko vasarą ir sėkmingai užbaigė mokslo metus.