Renginiai

Tarptautinė Tolerancijos diena – lapkričio 16-oji

Lapkričio 16 dieną mūsų įstaigoje buvo minima Tarptautinė tolerancijos diena. Drauge su vaikais plačiai diskutavome tolerancijos tema, skatindami atkreipti dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių toleranciją ir netolerancijos pasekmes. Kiekvienais metais Tolerancijos diena turi simbolį, šiemet - tai rankos. Vaikai ant nupieštų rankų rašė gerus linkėjimus ir padėkas, kūrė plakatą ir visi drauge šoko draugystės šokį. Ruošdamiesi švęsti Nepriklausomos Lietuvos 100 – metį, mūsų mokyklos bendruomenė gerus darbus dovanoja Lietuvai. Viena iš mūsų dovanų Lietuvai – tolerancijos ugdymas ir skatinimas.

 




Ankstesni įrašai


Kiekvieną antradienį mūsų įstaigoje knygas vaikams skaito bendruomenės nariai. Šį antradienį mūsų įstaigos direktorė Liucija Milašauskienė pakvietė vaikus pasiklausyti istorijos iš Gražinos Sviderskytės knygos - „Darius ir Girėnas. Istorija ir legenda“. Vaikai su direktore diskutavo ir dalijosi įžvalgomis apie kūrinį.

Lapkričio 10 dieną mūsų įstaigos vaikučius aplankė 4 klasės mokinio Ąžuolo Jotauto mama - gydytoja Lolita Jotautienė. Vaikai klausėsi gydytojos pasakojimų apie akių sandarą, saugų elgesį, regėjimo sutrikimus. Vaikai mokėsi saugoti akis, kad jos ilgai išliktų sveikos. Dėkojame gydytojai Lolitai Jotautienei už bendradarbiavimą.

Mūsų darželio vaikučiai dalyvavo edukacinėje veikloje „Roplių pasaulyje”. Bendraudami su atvykusiu mokytoju, vaikai susipažino su Lietuvos fauna ir gyvūnais iš 5 skirtingų žemynų, aptarė sklandančius mitus apie roplius, pasikartojo saugaus elgesio taisykles gamtoje.

 

Pirmos klasės mokinius aplankė Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji inspektorė Tatjana Molienė. Specialistė kalbėjosi su vaikais apie civilinę saugą, ekstremalias situacijas ir jų valdymą. Dėkojame inspektorei už puikią paskaitą ir bendradarbiavimą.

Dalyvavome Vilniaus visuomenės sveikatos biuro organizuojamame konkurse „Vitaminizuotas“, kuris šiais metais yra skirtas paminėti Europos sveikos mitybos dienai (lapkričio 8-ąją). Įvairių smagių veiklų metu siekėme skatinti vaikus susipažinti su vaisių, daržovių ir kitų sveikatai naudingų produktų reikšme sveikatai, sudaryti sąlygas formuotis vaikų gebėjimui patiems pasirinkti sveikatai naudingus produktus, formuotis teisingam vaikų požiūriui į sveiką mitybą.