Renginiai

Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovėje „Dainorėlių“ mokyklos spektaklis-projektas- „LEGENDA APIE VILNIAUS SUKŪRIMĄ“

2021-2022 mokslo metų pabaigą apvainikavo „Dainorėlių“ mokyklos  tradicijas puoselėjantis  XXIV laidos, 4 ir 3 klasės mokinių  projektas- spektaklis ,,Legenda apie Vilniaus sukūrimą”. Pagal legendą ,,Vilniaus sukūrimas“ ir B. Sruogos poemą ,,Giesmė apie Gediminą”. Tai nuoseklus mokinių ir mokytojų ieškojimų bei kūrybos rezultatas. 3 ir 4 kl. dalyvavo ekskursijoje po Vilniaus senamiestį ir piešė legendą apie Vilniaus įkūrimą. 4 kl. mokiniai piešė Vilniaus istorinius pastatus, gamino žvėrių bei gyvūnų  papje mašė kaukes, kurias galima buvo išvysti spektaklio metu. Įgyvendinant projektą surengta piešinių  paroda. Spektaklio sėkmę lėmė bendras  mokytojų, mokinių ir tėvelių  darnus darbas. 

 Spektaklį su mokiniais kūrė: Rasa Sviderskienė, Saulė Dirsienė, Lina Patašienė, Rena Viržintienė

Spektaklio muzikinis apipavidalinimas:Rasa Sviderskienė

Video medžiagą rengė:Saulė Dirsienė

Video medžiagą pristatė:Saulė Dirsienė, Aušra Simutienė

Apšvietimą rengė : Fausta Kučinskienė, Jekaterina Bieliauskienė

Parodą rengė:Lina Patašienė, Milda Bajevienė, Renata Ostrovska




Ankstesni įrašai


„Žiogelio“ grupėje vyko teatro savaitė „Žaidžiu pasaką“, kurios metu vaikai mokėsi pažinti, kurti, vaidinti bei susidraugauti su pasakomis. Bendradarbiaudami su menų mokytojomis - Saule, Fausta ir Almone - ugdytiniai vaidino ir dainavo kitų grupių draugams „Žalio varliuko žalią pasaką“. 

2022 m. sausio – vasario mėn. vyko Vilniaus miesto 1-4 klasių mokinių meninio skaitymo konkursas „Ant žodžio sparnų“. Finaliniame, III-jame konkurso etape laureatais tapo  „Dainorėlių“ mokyklos  3 klasės mokinė Ūla Jurevičiūtė (mokytoja Renata Viržintienė) ir 2 klasės mokinys Kristijonas Bastys (mokytoja Asta Šėmaitė). 

Kiekvienais metais „Dainorėlių“ d/m tradiciškai rengia lietuviškos muzikos koncertą, skirtą Lietuvos nepriklausomybės dienos atkūrimui paminėti. 

Kovo 4 dieną  smagi lietuvių liaudies  muzika pakvietė  pradėti  Kaziuko šventę „Dainorėliuose“.   Klasėse ir grupėse linksmų „amatininkų„ ir „prekeivių“ stalai mirgėjo nuo darbelių gausos, prie kurių labai išradingai ir sumaniai prisidėjo ir vaikučių mamytės bei tėveliai. 

Pirmąją kalendorinio pavasario dieną Dainorėliuose buvo minima Užgavėnių šventė.