FORTEPIJONINĖ MUZIKA DAINORĖLIUOSE

FORTEPIJONINĖ MUZIKA DAINORĖLIUOSE

Sulaukus pavasario Vilniaus darželio-mokyklos „Dainorėliai“ salėje vyksta mažųjų fortepijoninės muzikos koncertai. Skamba įvairių epochų kompozitorių bei skirtingų stilių fortepijoniniai kūriniai. Sveikiname mokytoją Aušrą Simutienę puikiai parengusią mokinius ir suteikusią su savo mokiniais džiugių muzikos klausymo akimirkų.




Ankstesni įrašai


Po ilgos pertraukos, smagu vaikams ir mokytojams  vėl pakviesti tėvelius į tradicinę šeimos šventę, kurioje „Varpelio“ grupės tėveliai kartu su vaikais sekė pasaką „Trys meškiukai“. Kartu su menų pedagogais, visi dalinosi  džiugia nuotaika, muzikuodami ir šokdami.

Renginį vedė mokytoja K.Draugelytė, A.Rakauskienė.

Įgyvendinant vieną iš  3-4 klasių edukacinio meninio projekto  „Legenda apie Vilniaus sukūrimą“ užduočių, dailės pamoka buvo perkelta į Vilniaus miesto aplinkas, kur  mokiniai  domėjosi istoriniais architektūriniais pastatais, darė jų eskizus. Vėliau piešė. Puikūs darbai, stebėtinai tiksliai atvaizduoti, puoš mokyklos koridorius. Dėkojame 3 ir 4 klasių mokiniams, mokytojoms R.Viržintienei ir L.Patašienei.

2022 m. gegužės 16, 20, 23 dienomis Vilniaus darželio-mokyklos „Dainorėliai“ salėje skambėjo fleitos ir fortepijono garsai. Koncertuose dalyvavo fleitos mokytojos F. Kučinskienės, fortepijono mokytojos J. Bieliauskienės „Drugelių“ grupės ir 1-4 klasių mokiniai. Vaikai pademonstravo savo muzikinius gebėjimus ir sudarė galimybę visiems klausytis nuostabių muzikos kurinių.

2022 m. gegužės 13 d. vyko šeštasis šalies 1-5 klasių mokinių krikščioniškosios muzikos festivalis – konkursas „Meilės giesmės“. Jame dalyvavo ir mūsų mokyklos 3 klasės mokiniai. Jie atliko L. Abario giesmę „Ryto maldoj“. Vaikai buvo apdovanoti diplomu už kūrinio atlikimo įvairovę ir kūrybiškumą.  Sveikiname!

Vis labiau šviečianti pavasario saulė kviečia mokyklos bendruomenę persikelti į lauko edukacines aplinkas. 1-4 klasių mokiniai kartu su šachmatų būrelio vadovu Virginijum pasirinko neformaliojo ugdymo užsiėmimą perkelti į darželio-mokyklos „Dainorėliai“ kiemą. Visi džiaugėsi saule, draugų kompanija bei smagiu šachmatų žaidimu.