Aktualijos

II-ASIS TARPTAUTINIS PIANISTŲ FESTIVALIS

Šių metų gegužės mėn. 20 dieną Vilniaus darželio-mokyklos ugdytiniai dalyvavo II-ame Tarptautiniame pianistų festivalyje. Jį organizavo Aydin Adnan Menderes universitetas (Turkija). Greta Vokietijos, Turkijos, Lenkijos, Azerbaidžiano ir kitų šalių pianistų dalyvavo ir mūsų mokyklos gausus būrys mokinių. Džiugu paminėti tai, kad mūsų darželio-mokyklos pianistai buvo patys jauniausi šio festivalio dalyviai!

Nuoširdžiai sveikiname mažuosius pianistus: Luką Stašinskaitę (4 metai), Dainių Mankauską (5 metai), Smiltę Sabaliūtę (6 metai), Austėją Kaklauskaitę (6 metai), Izabelę Juraitytę (6 metai), Oskarą Stašinską (I klasė), Kamilę Berūkštytę (I klasė), Julių Kulbicką (I klasė), Leoną Jušką (I klasė), Gertrūdą Senkutę (I klasė), Mają Ulman (I klasė), Giliją Tabokaitę (II klasė), Ugnių Mankauską (II klasė), Adelę Kriūnaitę (III klasė), Liepą Pūkaitę (III klasė) ir Ugnę Andriušytę (III klasė).

Tarptautiniam pianistų festivaliui mokinius paruošė mokytojos Aušra Simutienė, Irena Markauskienė ir Daiva Žitkevičienė. Sveikiname mokytojas!




Ankstesni įrašai


 Kovo 10 dieną į „Saulutės“ grupę atvyko Oskaro tėtis ir papasakojo vaikams apie transporto priemonių padangas. Vaikai apžiūrėjo medžiagas iš kurių jos yra sudarytos. Visi spėliojo ką galima pagaminti iš perdirbtų padangų, o vėliau susipažino su realiais pavyzdžiais. 

Lietuvos jaunųjų pianistų šiuolaikinės muzikos festivalis ,,Nauji garsai - 2024” organizuojamas jau šeštą kartą. Festivalis įvyko balandžio 28 dieną Vilniaus J. Tallat Kelpšos konservatorijoje. Ne pirmą kartą šiame festivalyje dalyvauja  d/m „Dainorėliai“ jaunieji pianistai. Šį kartą dalyvavo S. Sabaliūtė (priešmokyklinė gr.), K. Berūkštytė (pirma kl.),  G. Tabokaitė (antra kl.) mokytojos I. Markauskienės ugdytinės.

Kas ten vyko ?

Vilniaus miesto 2-3 klasių mokinių deklamavimo konkursas ,,Poetry Pals“. Mūsų mokyklą atstovavo Vincentas Brasiūnas ir Ignas Turonis. Mokiniai gavo padėkas, knygas ir saldžias dovanėles. Grįžome į mokyklą pilni įspūdžių ir ir naujų patirčių.